TV2 Lorry
- Politi og redning massivt til stede ved søredning i Københavnon 1. juli 2025 at 18:11
En mand i begyndelsen af 20’erne har tirsdag aften fået et ildebefindende ved Damhussøen i København. Politi og redning fik anmeldelsen klokken 18.43, og manden var bevidstløs men trak vejret, da han blev fragtet til hospitalet. Politiet kan ikke sige yderligere om mandens tilstand. Det oplyser vagtchef ved Københavns Politi, Rasmus Nielsen til TV 2. Mandens pårørende er underrettet og politi og redning har igen forladt stedet.
- DMI: Risiko for skybrud og farligt vejr onsdagon 1. juli 2025 at 17:58
Onsdag aften kan byde på voldsomt vejr på Sjælland, Lolland, Falster og det meste af Fyn, hvor Danmarks Meteorologiske Institut (DMI) varsler farligt vejr.Ifølge varslet forventer DMI tordenbyger og lokale skybrud.Bygerne kan nogle steder være med hagl og kraftige vindstød, lyder det.
- Politi efterlyser 15-årig pigeon 1. juli 2025 at 17:34
Nordsjællands Politi efterlyser tirsdag aften en 15-årig pige.Det skriver politikredsen på Facebook.- Vi leder i øjeblikket efter 15-årige Celeste, som har forladt sin tennisklub i Værløse i nedtrykt tilstand, skriver politiet.Celeste har forladt klubben uden at tage sine personlige ejendele med sig.Af politiet beskrives hun som en 15-årig pige, 172 centimeter høj, slank af bygning, solbrun i huden med langt lysebrunt hår, som sidder i en hestehale. Celeste bærer guldøreringe i ørene og er iført en mørkepink tennisnederdel, sort top og grønne tennissko.- Har du set eller ser du Celeste, bedes de ringe 1-1-4, skriver politiet.
- Cyklist ramt af bus i rundkørsel i Hillerødon 1. juli 2025 at 16:57
En 57-årig mand er tirsdag eftermiddag kørt til sygehuset, efter at han blev ramt af en bus i en rundkørsel i Hillerød, oplyser vagtchef Kasper Bengtsson fra Nordsjællands Politi til Ekstra Bladet. Manden er ikke i kritisk tilstand.
- Holmgren stråler og slår franskmand i Wimbledon-debuton 1. juli 2025 at 16:23
I sin debut i en grand slam-turnering vinder den danske tennisspiller August Holmgren i tre sæt over Quentin Halys i første runde af Wimbledon.Dermed er den 27-årige tennisspiller fra Snekkersten videre ved verdens største græsturnering.Tilmed efter at have været igennem tre kvalifikationskampe, før han ramte hovedturneringen.Her besejrede han franske Quentin Halys, der er nummer 46 på verdensranglisten, i tre sæt.Holmgren, der rangerer som nummer 192, vandt med cifrene 7-6, 6-3, 6-4.Man kan roligt sige, at Holmgren servede sig til den fornemme skalp. Danskeren er kendt for at have serven som et stærkt våben, men på Wimbledons ydmyge bane 6 fungerede serven endnu bedre end normalt.20 esser sendte 27-årige Holmgren afsted, og Halys formåede blot at få knap halvdelen af Holmgrens førsteserver i spil.
- Politi mener millioner blev hvidvasket i skønhedsklinikkeron 1. juli 2025 at 15:16
Mindst fem millioner kroner i kontanter.Det er, hvad politiet tirsdag fandt i ransagninger af i alt seks adresser i Aarhus, København og Sverige. Pengene er både fundet i danske kroner og i udenlandsk valuta.Det oplyser National enhed for Særlig Kriminalitet (NSK) til Ritzau.I forbindelse med aktionen har den særlige politienhed anholdt to mænd og en kvinde og sigtet dem for hvidvask af mindst 13 millioner kroner.Pengene blev ifølge politiet hvidvasket gennem skønhedsklinikker. Politiet oplyser ikke, hvordan fremgangsmåden nærmere har været.
- 14-årig stjal dyre elcykler – så ringede politiet på døren hos forældreneon 1. juli 2025 at 13:59
En 14-årig dreng fra Nørrebro og hans forældre fik uanmeldt besøg af Københavns Politi mandag, da drengen var blevet genkendt på billeder taget i forbindelse med et tyveri af en dyr el-cykel.Det skriver Københavns Politi på X.Billederne var taget af flere vidner under et tyveri, og den 14-årige blev herefter genkendt af betjente fra nærpolitiet – og derfor mødte de op på hans adresse.Her fandt de flere dyre el-cykler, som blev beslaglagt- Cyklerne blev fundet på drengens adresse, og den ene cykel blev senere på dagen udleveret til sin rette ejer, skriver politiet.Det efterforskes fortsat, hvem der er ejerne til de øvrige cykler.Samtidig undersøger politiet nu, om der er flere gerningspersoner med tilknytning til tyverierne.
- Højesteret løslader ung mor sigtet for drab på nyfødton 1. juli 2025 at 13:40
En yngre kvinde, som i december 2024 tog livet af sit nyfødte barn på Sydsjælland, er blevet løsladt fra varetægtsfængsling.Det sker efter en afgørelse fra Højesteret.I modsætning til landsretten mener Højesteret alene, at der er særligt bestyrket mistanke om, at den 24-årige kvinde har gjort sig skyldig i straffelovens paragraf 238 stykke 1.Den bestemmelse handler om mødre, der dræber sit barn under eller straks efter fødslen under eksempelvis påvirkning af en ved fødslen fremkaldt svækkelse, forvirring eller rådvildhed.Dømmes der efter denne paragraf, kan straffen maksimalt være fire års fængsel.Og da strafferammen er under seks års fængsel, kan hun ikke varetægtsfængsles med henvisning til hensynet til retshåndhævelsen – altså folks retsfølelse.Byretten havde også oprindeligt løsladt kvinden efter cirka en måneds varetægtsfængsling i slutningen af januar med samme begrundelse som Højesteret.Østre Landsret omgjorde dog byrettens beslutning og varetægtsfængslede kvinden igen et par dage senere.Landsretten mente, at der var en særligt bestyrket mistanke om, at hun havde gjort sig skyldig i den almindelige drabsbestemmelse, der i udgangspunktet udløser 12 års fængsel.Derfor har kvinden i over et halvt år siddet varetægtsfængslet i sagen.Kvinden tog livet af barnet i sit hjem på et tidspunkt mellem 19. december 2024 og den følgende morgen. Hun blev derefter anholdt og varetægtsfængslet.I et retsmøde 21. december erkendte hun, at hun havde taget livet af barnet og gjorde sig skyldig i straffelovens paragraf 238, men hun nægtede at være skyldig i manddrab.
- Fejl i eksamenssæt ved Københavns Universitet bliver vedon 1. juli 2025 at 13:27
300 medicinstuderende måtte se langt efter deres eksamensresultater, da deres eksamensopgave i intern medicin, kirurgi, patologi og anæstesiologi blev annulleret som følge af en ”beklagelig fejl.”Men det er langt fra første gang, at de medicinstuderende ved Københavns Universitet møder forgæves op til en eksamen. Det skriver Uniavisen. På bare fem år har der været tre fejl i de studerendes eksamenssæt.Fejlen i årets eksamenssæt betyder, at de studerende bliver nødt til at gå op i en erstatningseksamen, som er blevet datosat til den 8. august, hvilket er midt i de studerendes sommerferie.Prodekan Jørgen Kurtzhals kalder til Uniavisen fejlen for ”fuldstændig tosset,” da den er opstået, fordi man er kommet til at samle de forkerte filer i eksamenssættet.I 2023 demonstrerede de medicinstuderende, som fik annulleret deres eksamen. Det var næstforperson i studienævnet på Medicin, Jesper Gür, der dengang stod i spidsen for demonstrationen.Han afviser ikke, at en ny demonstration kan komme på tale, fortæller han til Uniavisen.
- Snus i alle kropsåbninger er årets helt store festivaltrendon 1. juli 2025 at 12:46
Snus er årets helt store festivaltrend.Det fortæller Mette De Thura, der er samarit på Roskilde Festival for femte gang, til Heartbeats.Det er især udenlandsk snus, som er meget stærkere end det danske, som folk eksperimenterer med, fortæller hun.Derudover eksperimenteres der også med, hvor snusen tages.Mette De Thura fortæller, at folk putter snus i både skeden, endetarmen og under forhuden, fordi de gerne vil opnå en større rus. Men derefter bliver de ofte bange, fordi reaktionen er så voldsom.Foruden snus er årets samaritter også meget opmærksomme på varmen.- Folk koger i deres telte og tror stadig, at alkohol er væske. Det er det ikke, det gør faktisk dehydrering værre, siger hun til Heartbeats.
TV2 Østjylland
- Risiko for regn og uvejr onsdagon 1. juli 2025 at 19:36
Onsdagens vejr bliver med nogen sol i Østjylland, mens der enkelte steder bliver mere skyet og med mulighed for enkelte byger. Temperaturen i løbet af dagen kan komme op mellem 25 og 30 grader. Det fremgår af DMI’s regionaludsigt. I løbet af eftermiddagen kan vejret vende, og der er ifølge vejrudsigten risiko for regn eller byger, som lokalt kan være kraftige med torden, hagl og kraftige vindstød.
- Stjal 3,5 tons metal fra større virksomhedon 1. juli 2025 at 19:17
Danfoss i Silkeborg var hen over weekenden udsat for et større indbrud, hvor der blev stjålet omkring 3,5 tons metal til en samlet værdi af 155.000 kroner.Det skriver TV Midtvest. Metallet stod opbevaret udenfor i et indhegnet område, lyder det fra Carsten Holm, som er politiassistent hos lokalpolitiet i Silkeborg.- Indbrudstyvene har formentlig været ude et par dage eller to i forvejen, hvor de har smurt mudder på nogle fotosensorer, så porten ind til Danfoss ikke ville lukke i og alarmen ikke ville slå til, siger Carsten Holm til TV Midtvest.
- Flere overværede dødsulykke på stutterion 1. juli 2025 at 18:25
Flere personer ringede mandag 112, da de så ulykken, hvor en 16-årig pige mistede livet, da en hest løb løbsk.- Der var både ansatte og vidner, som var på stedet af andre årsager, siger politiassistent ved lokalpolitiet i Silkeborg Carsten Holm til TV Midtvest.Politiassistenten oplyser, at politi og akutberedskab kom ud til ulykkesstedet kort efter anmeldelsen. Efterfølgende blev Arbejdstilsynet sat til at undersøge sagen, da ulykken skete i en virksomhed.- Vi har ikke sigtet nogen i sagen – og om nogen skal sigtes, kigger Arbejdstilsynet på, forklarer Carsten Holm.Politiet ønsker ikke at oplyse, hvorvidt pigen var ansat i virksomheden.
- Masser af tusindkronesedler indlevereton 1. juli 2025 at 15:00
256 millioner kroner i forældede 1000-kronesedler blev indleveret til Nationalbanken alene i juni måned.Der er dog fortsat udløbne 1000-kronesedler til en værdi af 1,1 milliard kroner i omløb i samfundet, efter at seddeltypen blev ugyldig ved udgangen af maj.Det oplyser Nationalbanken i en opgørelse tirsdag.Samlet set er 95 procent af 1000-kronesedlerne blevet indleveret til Nationalbanken, lyder det.
- Lægger bilnøglerne efter én genstandon 1. juli 2025 at 14:51
Fra tirsdag 1. juli skal alle, der har fået kørekort inden for de seneste tre år, have en promille lavere end 0,2, når de kører bil.Det er en god idé, hvis man spørger 18-årige Roberto West Knudsen, som netop 1. juli har bestået sin køreprøve.- Det er en rigtig fin regel. Der er mange, der ligesom jeg lige har fået kørekort, og jeg ville i hvert fald ikke være tryg, hvis jeg havde drukket et par genstande og skulle ud og køre, siger Roberto West Knudsen med sit nyerhvervede kørekort i hånden.Reglen gælder uanset alder, og uanset om kørekortet blev erhvervet før eller efter 1. juli 2025.Burde gælde for alleRoberto West Knudsens kørekort blev taget hos Pernille Dahl Andersen, som er kørelærer ved Din & Min Køreskole i Randers. Hun er også begejstret for den nye lovgivning.- Alkohol og bilkørsel hænger ikke sammen – specielt ikke for de unge, der ingen erfaring har. Det slår man fast med den her nye lov, at man gerne vil vise, siger hun. Hun mener dog ikke, at det kun skal være nye bilister, der fremover skal tage alkoholfri øl med til fest, hvis de vil køre bil.- Personligt tænker jeg ikke at det gjorde noget, hvis det gjaldt for alle, men det er klart, at der mangler noget erfaring for de unge, lyder det fra kørelæreren.- Alle dine sanser bliver påvirket. Det er både reaktionsevne og syn, og derfor er det godt, at man ændrer reglerne, uddyber hun. 0,2 promille = 0 alkoholIfølge Rådet for Sikker Trafik betyder den nye regel ikke, at man skal nøjes med at drikke én genstand, når man skal køre.- Den nye og lave promillegrænse betyder i praksis, at man som ny bilist slet ikke må drikke alkohol, hvis man vil køre bil. Med andre ord: 0,2 promille = 0 alkohol, skriver de på hjemmesiden. Og den regel har Roberto West Knudsen planer om at holde, når han skal ud at bruge sit nye kørekort.- Hvis jeg har lyst til at drikke, så lader jeg være med at tage bilen. Så jeg er sikker på, at jeg nok skal have nemt ved at overholde det, siger han.- Og så investerer jeg nok i sådan en promilletester, fordi man kan aldrig være sikker på, om promillen er lav nok dagen efter.TV2 Østjylland har i forbindelse med den nye lovgivning testet, om 0,2 promille er det samme som ingen alkohol. Se resultatet her.
- – Forskel mellem liv og dødon 1. juli 2025 at 14:50
René Kold var ved at gøre børnene klar til at komme i skole tilbage i oktober, da han modtog et opkald fra sin chef.Han spurgte, om han kunne møde ind lidt tidligere. René Kold arbejder som hundefører i Østjyllands Politi, og en 82-årig mand havde været forsvundet i flere dage. – De havde været i gang med eftersøgningen i Knebel gennem hele aftenen og natten, siger René Kold. Derfor overlod han børnene til sin kone og tog afsted med politihunden Walter, som holder til i sin hundegård hjemme hos familien. Noget der senere skulle vise sig at blive afgørende for en anden mands liv. Svært terrænBetjente og hunde blev inddelt i forskellige områder, hvor René Kold og hunden Walter gik i gang med at søge efter manden.Men det var ikke ligetil. – Det var et svært terræn med skrænter og krat. Det er ikke et sted, hvor man kan gå igennem, lyder det fra hundeføreren. Men undervejs i eftersøgningen gøede Walter pludselig. – Han er trænet i at gø, hvis han finder en person eller en frisk genstand som en jakke og en taske. Det var dog ikke muligt for René Kold at komme igennem terrænet, men ved hjælp af en drone og Walthers angivning af, hvilken retning manden befandt sig, lykkedes det at finde den forsvundne mand. Han var i live, men meget forkommen. Hundeføreren er stolt af sin hunds indsats, for han tror, at den var med til at gøre den store forskel på liv og død. – Det er i oktober, så man skal ikke ligge alt for længe. Hvis vi ikke havde haft en hund, var der nok gået længere tid, siger René Kold. Går i fars fodsporRené Kold modtog pokalen for ‘årets hundefører’ hos Rigspolitiet i København 20. juni for sin egen og Walters indsats.- Det var en stor oplevelse. Det var bestemt ikke noget, jeg havde regnet med, siger han. Det er vigtigt med et godt samspil mellem hund og fører, hvor det er hundeføreren, der er øverst i hierarkiet og bestemmer, fortæller hundeføreren.- Det krævede nogle taktiske overvejelser, og jeg skal sørge for, at vindretningen er rigtig, så Walter kan få færden i næsen, siger René Kold. Alligevel mener han, at en stor del af fortjenesten skal gå til Walter. – Den hedder årets hundefører, men den burde næsten hedde årets politihund. Det er måske ikke helt tilfældigt, at det netop er Walters fører, der løber med titlen. Det lader i hvert fald til at ligge til familien.Walters far, Laban, er også politihund i Østjyllands Politi. Hans fører, Jesper, står også indgraveret på pokalen, da han fik den i 2020.- Så han er gået i sin fars fodspor, siger René Kold. Det er en vandrepokal som skal videre næste år, men det næste stykke tid står den hjemme i stuen hos René Kold. – Den har fået en plads hjemme på kommoden, hvor jeg kan kigge på den.
- Forslag om gratis parkering skaber glædeon 1. juli 2025 at 14:45
Socialdemokratiet og SF foreslår nu at lave gratis parkering for patienter, pårørende og personale ved hospitalerne i Region Midtjylland. – Det er en gene for patienter, især dem som ofte kommer hertil, og som ofte er i en meget kritisk situation i deres liv, at de skal bruge tid, energi og penge på parkering, siger regionrådsformand Anders Kühnau (S) tirsdag til TV2 Østjylland.- Og det samme gælder vores personale. Jeg synes, vi skylder dem den anerkendelse, det skal være, at man selvfølgelig ikke skal betale for at parkere på sin arbejdsplads, siger regionrådsformanden. Godt modtaget Og forslaget bliver taget godt i mod på parkeringspladsen ved Aarhus Universitetshospital.- Jeg synes, det er fint, siger Gudrun Holt fra Silkeborg.Hun synes ikke, at det kan være rigtigt, at man skal betale for parkering ved hospitalerne.- Nede ved Kvickly og Føtex, værsgo at betale, men ved hospitalerne – det synes jeg ikke er rigtigt, siger Gudrun Holt. Vibeke Bak, som er fællestillidsrepræsentant for sygeplejersker og radiologer på Aarhus Universitetshospital tænker også, at forslaget falder i god jord.- Jeg tænker, at det bliver vel modtaget af både patienter selvfølgelig, men også af rigtig mange medarbejdere her på AUH, siger hun.Dog er hun også en smule bekymret over økonomien.- Der er ingen tvivl om, at det er valgår lige nu. Og jeg kan heller ikke lade vær med at bekymre mig for, hvordan det skal finansieres, og jeg har svært ved at se, at vi får mere sundhed for pengene for borgerne, siger hun. – Vi har en solid økonomiRegionsrådsformand Anders Kühnau (S) oplyser til TV2 Østjylland, at vurderingen er, at det vil koste cirka 75 millioner kroner at opgive parkeringsafgifterne, men at pengene kan findes i budgettet uden at spare. Er det her, at behovet er? Man kan vel altid forbedre behandlingerne eller bruge pengene på nogle andre ting, som kan rede liv?- Vi kommer også til at sætte flere penge af til de flere patienter, som skal have behandling, til at udvide kapaciteten på flere forskellige områder, så vi kommer til at afsætte mange penge – også til en psykiatri, som er nødlidende. Der kommer vi til at lave den største satsning, som vi har lavet i regionens historie.Hvorfor kommer forslaget først nu her få måneder før et valg?- Forslaget kommer nu, fordi det faktisk først er nu, vi har en solid økonomi, en sund økonomi i Region Midtjylland, som gør, at vi har pengene til at indføre betalingsfri parkering for både patienter, personale og pårørende. Det har vi ikke haft i årevis, siger Anders Kühnau.Så her inden sommerferien, kan du så garantere, at det kommer til at ske?- Det er mit klare mål, og jeg er meget overbevist om, at vi fordi vi netop har et flertal bag det her forslag kommer til at gennemføre betalingsfri parkering her efter sommerferien.Forslaget ventes at komme på bordet til budgetforhandlingerne i efteråret.
- Anholdt for million-hvidvask i skønhedsklinikkeron 1. juli 2025 at 14:38
To mænd på 34 og 36 år og en kvinde på 64 år er tirsdag blevet anholdt og sigtet for hvidvask af ikke under 13 millioner kroner gennem flere skønhedsklinikker.Det oplyser National enhed for Særlig Kriminalitet (NSK). I forbindelse med aktionen blev der foretaget ransagninger af i alt seks adresser i Aarhus, København og i Sverige. Ransagningerne i Danmark er sket i samarbejde med Styrelsen for patientsikkerhed, Lægemiddelstyrelsen samt Skattestyrelsen. Ransagningerne i Sverige er sket i samarbejde med svensk politi.- Jeg er tilfreds med, at vi efter en omfattende efterforskning og et stærkt myndighedssamarbejde har kunnet skride til anholdelser i sagen. Det er vores opfattelse, at de anholdte har medvirket til hvidvask af minimum 13 millioner kroner, siger vicepolitiinspektør hos NSK Morten Vegger.De anholdte bliver fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Aarhus onsdag.
- Silkeborg får nyt ældretilsynon 1. juli 2025 at 14:17
Et helt nyt ældretilsyn har tirsdag åbnet dørene i Silkeborg.Det oplyser Ældreministeriet i en pressemeddelelse ifølge TV Midtvest.Det nye ældretilsyn rådgiver plejehjem og hjemmeplejen om kvalitet i helhedsplejen og rykker ud på tilsyn.Det nye ældretilsyn er desuden en direkte linje for alle, som er bekymret for forholdene på plejehjem og i hjemmeplejen.Tilsynet erstatter det statslige ældretilsyn og de 98 kommuners eget ældretilsyn.Foruden kontoret i Silkeborg har tilsynet også afdelinger i Gentofte og Hjørring.
- Kniv fundet i togon 1. juli 2025 at 14:11
Politifolk fra lokalpolitiet i Silkeborg fandt mandag en kniv i toget ved Silkeborg Station.Kniven menes at tilhøre en 32-årig mand med bopæl på Udrejsecenter Kærshovedgård. Han er sigtet for at have besøgt varmestuen i Herning bevæbnet med en “større køkkenkniv”.Ifølge politiet befandt manden sig omkring 16.44 mandag ved varmestuen i det centrale Herning. Politiet fandt dog ikke manden, da man rykkede ud. Det skriver TV Midtvest.Det skyldtes, at han havde taget toget mod Bording. På stationen blev han anholdt af en såkaldt Kærshovedgård-patrulje, men forinden havde han ifølge politiet sluppet kniven, der fortsatte til Silkeborg.
TV2 Fyn
- Kun ChatGPT kender 15-årige Annas hemmelighed – indtil nuon 1. juli 2025 at 20:15
Kun ChatGPT kender 15-årige Annas **hemmelighed** – indtil nu
- Temperaturer på 30 grader kan ramme Fynon 1. juli 2025 at 19:46
Onsdag kan fynboer se frem til 30 grader – mens der flere steder i landet forventes 32 til 33 grader som makstemperatur. Lokalt måske 34 grader.Temperaturen vil fra morgenstunden ligge på 15 til 25 grader, skriver TV 2 Vejret.Klokken 16, hvor kortet viser temperaturen, er der 16 graders forskel henover Danmark.Når vi 32,2 grader eller mere et sted i landet, er det den højeste temperatur siden august 2022, hvor Danmark nåede 33,9 grader – tidligere samme år i juli satte Danmark varmerekord for juli med 35,9 grader.
- Offer står frem – sådan opstod livsfarligt overfald foran Odense Banegårdon 1. juli 2025 at 19:15
**Offer** står frem – sådan opstod **livsfarligt** overfald foran Odense Banegård
- 17-årig kører alene i bilen: – Vi har jo fået kørekort af en grundon 1. juli 2025 at 18:45
Lovændring giver glædePå dagens køretur i forældrenes Fiat 500, kan man spore et smil på Alma Sofie Lindgaards læber, som hun triller fra indkørslen og ud på den sorte asfalt uden sin mor eller far ved siden af.- Det er en lettelse, og jeg har flere muligheder fra i dag, fortæller hun.Den 17-årige bilist erkender dog også, at det er lidt nervepirrende, idet det kun er tre uger siden, hun bestod sin køreprøve. Tidligere i dag meddelte Rådet for Sikker Trafik til TV 2 Fyn, at man var bekymrede over denne lovændring. Den præmis køber Alma Sofie Lindgaard dog ikke helt ind på.- Vi har jo fået kørekort af en grund, og vi har fået den erfaring vi skal have. Nu handler det om at få endnu mere erfaring, fortæller Alma Sofie Lindgaard.Hun uddyber, at man bliver nødt til at starte et sted for at få erfaring. Dog erkender hun, at det også giver tryghed at have erfarne bilister ved siden af.- Det er fedt at have min mor med, jeg lærer ting med en ved siden af, som jeg er tryg ved. Jeg sidder ikke så anspændt længere, fordi jeg lærer at stå på egne ben nu, afslutter hun.Nu er hun dog nået til et sted, hvor hun tror på, at hun kan lære mere af at køre alene.Den nye regel gælder kun i tidsrummet 5-20. Fra klokken 20 til 5 skal de 17-årige fortsat køre med ledsager. Nu skal ledsageren dog kun være fyldt 24 år og have haft kørekort i mindst fem år.Samtidig indføres der en promillegrænse på 0,2 i de første tre år af kørekortets levetid. Det betyder i praksis, at der er nultolerance over for spirituskørsel.
- DMI varsler om farligt vejr – rammer onsdag aftenon 1. juli 2025 at 18:15
I et varsel advarer Danmarks Meteorologiske Institut (DMI) om farligt vejr. Vejret ventes at ramme det meste af Fyn, Langeland, Lolland, Falster og Sjælland.Ifølge varslet forventer DMI tordenbyger og lokale skybrud.Bygerne kan nogle steder være med hagl og kraftige vindstød, lyder det.DMI har tre niveauer af varsler, og en risikomelding, som er niveauet under varslerne.Varslet for onsdag aften er et såkaldt kategori 2 varsl, som betyder, at man skal være forberedt på, at vejret kan forstyrre trafik og forsyning, og at man skal være ekstra opmærksom udendørs.Ifølge DMI’s hjemmeside gælder varslet fra klokken 18 onsdag til klokken 23.
- Husejer sigtet efter uheld med ukrudtsbrænderon 1. juli 2025 at 17:45
Husejer sigtet efter **uheld med ukrudtsbrænder**
- Her møder overfaldsoffer sin redningsmand: – Det var sindssygt joon 1. juli 2025 at 17:15
Her møder **overfaldsoffer** sin redningsmand: – Det var **sindssygt** jo
- Mikkel var tæt på at dø, da Michal kastede sig over ham: – Du reddede mit livon 1. juli 2025 at 16:45
Tænkte på sin nyfødte datterI sekunderne efter overfaldet slæber Mikkel sig fra fortovet og op på en plet græs i udkanten af Kongens Have.Flasken er gået ind lige ved kravebenet og har efterladt et mere end ti centimeter langt uoverskueligt krater af ødelagt væv. Senen til hans højre arm er skåret over. To forbipasserende forsøger at stoppe blødningen, men det mislykkes. Mikkel Maach Häuser Petersen husker, at han tænkte på, at han aldrig ville nå at lære sin datter at kende. Hun er kun ti uger gammel, og hvis han dør nu, vil hun aldrig kunne huske sin far.- Billederne af min datter passerer bare forbi, og jeg tænker på, hvordan jeg muligvis går glip af alt, siger Mikkel Maach Häuser Petersen.Bruger hele sin vægtMichal Carlsen, der arbejder som førstehjælpsinstruktør og paramediciner, befinder sig tilfældigvis på en køreskole tæt på gerningsstedet den fredag aften.På afstand vurderer han, at situationen er alvorlig. Han samler hurtigt noget udstyr og løber over til Mikkel. De to forbipasserende, som i første omgang forsøgte at hjælpe Mikkel, er ikke lykkedes med at standse blødningen.- Jeg tror måske, de var bange for, det gjorde ondt på mig, siger Mikkel Maach Häuser Petersen.Men Michal Carlsen ved, hvad der er på spil. Han lægger hele sin vægt ned over Mikkel og mærker, hvordan fingrene glider ned i såret.- Der kunne jeg mærke, at blodet holdt op med at pible, fortæller Mikkel Maach Häuser Petersen.Senere kommer to betjente til og hjælper Michal Carlsen, indtil ambulancen ankommer. Michal har en bønFor Michal Carlsen handler mødet med Mikkel Maach Häuser Petersen ikke bare om at bearbejde en voldsom oplevelse. Det er også en anledning til at sende en bøn ud. Især til de mange unge mennesker, han underviser i livreddende førstehjælp. – Når jeg underviser unge i førstehjælp i forbindelse med kørekort, oplever jeg nogle gange, at de unge ikke tager det seriøst. Mit budskab er helt klart: Det betyder faktisk noget at lære livreddende førstehjælp, siger Michael Carlsen.Et budskab, Mikkel Maach Häuser Petersen i hvert fald har tænkt sig at tage til sig.- Jeg har taget førstehjælpskursus to gange, men jeg må også indrømme, at jeg nok ikke kan huske halvdelen. Nu har jeg selv mærket, hvor livsnødvendigt det kan være, så når jeg bliver nogenlunde funktionel igen, så tror jeg også, jeg skal have genopfrisket nogle af de kurser. Det bliver dog ikke foreløbig. Den knuste flaske skar senen til Mikkel Maach Häuser Petersens højre arm over. Han har fået at vide, at der kan gå flere år, før armen er fuldt funktionsdygtig igen.Den formodede gerningsmand er varetægtsfængslet mens sagen efterforskes.
- 1000-kronesedler for en kvart milliard blev indleveret i junion 1. juli 2025 at 16:15
256 millioner kroner i forældede 1000-kronesedler blev indleveret til Nationalbanken alene i juni måned.Der er dog fortsat udløbne 1000-kronesedler til en værdi af 1,1 milliard kroner i omløb i samfundet, efter at seddeltypen blev ugyldig ved udgangen af maj.Det oplyser Nationalbanken i en opgørelse tirsdag.Samlet set er 95 procent af 1000-kronesedlerne blevet indleveret til Nationalbanken, lyder det.31. maj var sidste dag, hvor 1000-kronesedler og pengesedler fra ældre seddelserier var gyldige som betalingsmiddel.Nationalbanken begyndte at kalde sedlerne tilbage i november 2023.
- Nye vandrutsjebaner åbnet i Assenson 1. juli 2025 at 15:45
Nye vandrutsjebaner åbnet i Assens
TV Midtvest
- Bil ville overhale traktor, men så svingede denon 1. juli 2025 at 21:13
Tirsdag aften kørte to personer i en Toyota Aygo ind i en traktor på Viborgvej ved Højslev i Skive Kommune. Det oplyser vagtchef Simon Skelkjær fra Midt- og Vestjyllands Politi. Begge køretøjer var på vej i østlig retning, da bilen trak ud til en overhaling, mens traktoren påbegyndte et venstresving. De to personer i Toyota’en blev efterfølgende kørt til tjek på skadestuen efter klager over smerter.
- Fra i dag skal al parkering registrereson 1. juli 2025 at 20:09
Fra i dag, tirsdag 1. juli, skal alle, der parkerer i midtbyen i Viborg, registrere deres køretøjer i en app eller en parkeringsautomat. Fremover kan man parkere gratis i to timer, og derefter koster det 11 kroner i timen. Derfor skal al parkering registreres fra første minut.Et vigtigt argument for at indføre betaling i midtbyen i Viborg var, at Region Midtjylland også ville opkræve betaling for at parkere ved byens sygehus. Men det flertal er nu smuldret, og dermed er argumentet ikke længere gældende. – Nu håber jeg, at det står klart for langt de fleste, at betalt parkering i Viborg – det er altså en ommer, siger Lars Mogensen, der er valgt fra Liberal Alliance til byrådet i Viborg Kommune. Men det er Torsten Nielsen fra Danmarksdemokraterne, der er formand for Teknisk Udvalg, ikke enig i.- Nu har vi sat det i gang, og det er kommet for at blive, siger han.
- Nu skal al parkering registreres – men ikke ved sygehuseton 1. juli 2025 at 19:24
Fra i dag, tirsdag 1. juli, skal alle, der parkerer i midtbyen i Viborg, registrere deres køretøjer i en app eller en parkeringsautomat. Fremover kan man parkere gratis i to timer, og derefter koster det 11 kroner i timen. Derfor skal al parkering registreres fra første minut.Betalingsparkering har været et hedt emne i Viborg Kommune gennem længere tid, og på årets hidtil varmeste dag trådte de nye regler så i kraft.- Det er bøvlet, så længe jeg ikke kan finde ud af det, men når jeg finder ud af det, så er det ikke sikkert, at det er bøvlet, siger Ejner Sørensen, der er pensionist og bor i Frederiks.Han var en af dem, der søgte hjælp og vejledning hos de medarbejdere, som kommunen havde stående klar med en hjælpende hånd på førstedagen. Sådan en fik fitnessinstruktør Tenna Jensen fra Viborg også brug for.- Jeg blev lidt forvirret og tænkte: ”Gud, det er i dag. Jeg skal lige huske at have købt noget parkering, og det vidste jeg ikke lige, hvor jeg gjorde,” siger hun. Men hvis Ejner Sørensen og Tenna Jensen parkerede under 100 meter syd for området med betalingsparkering, kunne de parkere gratis. Her ligger Regionshospitalet Viborg nemlig, og der er parkeringen fri – og det bliver den nu ved med at være.Det slog regionsrådsformand i Region Midtjylland, Anders Kühnau (S), fast i et interview med TV MIDTVEST i går, mandag.- Vi har så god og solid en økonomi nu i Region Midtjylland, så vi har mulighed for også at give gratis parkering, sagde han.Et vigtigt argument for at indføre betaling i midtbyen i Viborg var ellers, at regionen også ville opkræve betaling for at parkere ved byens sygehus. Men det flertal, der var i første omgang, er nu smuldret, og nu vil regionsrådet i stedet gøre parkering gratis ved alle regionens hospitaler.Og det trækker tæppet væk under byrådets beslutning om betalt parkering, mener Liberal Alliance, som hele tiden været modstander af betalt parkering i byen. – Vi fik at vide, at nu kommer det på sygehuset, og så måtte vi jo sluge den.- Nu håber jeg, at det står klart for langt de fleste, at betalt parkering i Viborg – det er altså en ommer, siger Lars Mogensen, der er valgt for partiet til kommunens byråd.Men det flertal, der står bag kommunens nye betalingsparkering, har ingen planer om at trække beslutningen tilbage.- Nu har vi sat det i gang, og det er kommet for at blive, siger Torsten Nielsen fra Danmarksdemokraterne, der er formand for Teknisk Udvalg.Men burde I ikke stoppe nu, hvis ikke der skal betales ved sygehuset?- Jeg synes faktisk, at vi skylder viborgenserne at vise, at det vi siger, det er noget, vi mener.Det er forventningen, at betalingsparkeringen i Viborg vil indbringe omkring ni millioner kroner til kommunekassen om året. Du kan finde yderligere information om de nye regler for parkering i Viborg på kommunens hjemmeside.
- Efterlyser mere hjælp til døende datteron 1. juli 2025 at 18:31
Femårige Sophia er multihandicappet og døende, men hendes forældre kan ikke få mere hjælp fra kommunen af den grund. Derfor kommer de nu med et opråb.- Vi har brug for hjælp til at give Sophia medicin, men vi har også brug for at få hjælp til vasketøjet. – Nogle dage er der fire vaske om dagen. Og det kan jeg simpelthen ikke nå alene, fortæller Christina Høj Petersen, der er frustreret over, hvorfor familien skal bruge tid på praktiske ting, når tiden er knap.
- Uheld spærrer vejbaneon 1. juli 2025 at 18:11
Tirsdag aften er der sket et uheld på rute 13 Viborgvej mellem Aalestrup og Binderup. Det skriver Vejdirektoratet på sit trafikkort. Uheldet er sket i retningen fra Viborg mod Støvring. Et spor er blokeret, og uheldsstedet er ikke sikret endnu.
- By er uden strøm efter brandon 1. juli 2025 at 17:23
Tirsdag aften gik der ild i en transformatorstation i Ørum ved Viborg. Derfor har knap 800 kunder hos energinetselskabet N1 lige nu ingen strøm, skriver selskabet på sin hjemmeside. Midtjysk Brand og Redning blev kaldt ud til opgaven klokken 17.51. – Vi var der i første omgang bare for at sikre, at der ikke gik ild i noget andet også. Energiselskabet var allerede i området, så der kom hurtigt nogle folk derfra, siger indsatsleder Lars Erik Leth og tilføjer:- Da de fik åbnet ind til det, var der lidt flammer i noget plastik, som vi fik slukket med CO2.Ifølge N1 skulle problemerne med strømmen blive løst inden klokken 20.00.Opdateret 20.15: N1 arbejder stadig på at få strømmen tilbage. Seneste melding lyder på, at det sker senest 22.00.
- Viola træner sammen med en ægte verdensmesteron 1. juli 2025 at 16:43
16-årige Viola Mai Starfeldt fra Nørrebro i København er i denne uge på sommerhåndboldskole i Vestjylland. Hun er specielt glad for én af trænerne, for han er verdens bedste.
- Flere tog aflyst akuton 1. juli 2025 at 16:06
Tirsdag aften var der problemer med Banedanmarks signaler, og det gav akutte togaflysninger i hele Midt- og Vestjylland. Livebloggen opdateres ikke længere.
- – Det er lidt nervepirrende, når han kigger på énon 1. juli 2025 at 16:03
Udenfor hallen på Dejbjerglund Efterskole rammer sommerens stråler sommerhuden på den helt rigtige måde. Men 16-årige Viola Mai Starfeldt vil hellere være indenfor – tæt på sit store forbillede.- Han er jo virkelig, virkelig hurtig og virkelig dygtig, både teknisk og fysisk. På alle punkter synes jeg, at han er rigtig god, siger Viola Mai Starfeldt om dagens stjernetræner.I denne uge er hun sammen med 117 andre børn og unge på sommerhåndboldskolen Feel Good Campen i Skjern. Viola Mai Starfeldt fra Nørrebro bruger en lille uge i Vestjylland på at blive bedre til håndbold og få nye venner – og det gør slet ikke noget, at et af trækplastrene er superstjernen Mathias Gidsel.- Jeg synes, det er vildt. Jeg skal stadig lige tage det ind. Jeg er lidt nervøs. Det er lidt nervepirrende, når han kigger på én. Det er meget fedt, siger Viola Mai Starfeldt.Elefanten i rummetHovedpersonen selv, der er født i Skjern, tager det helt roligt, at så mange børn og unge i denne uge vil kigge på ham, tale med ham og lære af ham.- Hvis det er mig som håndboldspiller, der lidt er elefanten i rummet, som folk kigger på, og jeg kan komme og sprede lidt ekstra glæde, så synes jeg kun, det giver mening, siger Mathias Gidsel, der både i 2023 og 2024 blev kåret som verdens bedste mandlige håndboldspiller.Han er med til håndboldskolen, fordi han er en del af Hej-Fonden, der står bag sommercampen Feel Good, hvor håndbold, fællesskab og sociale aktiviteter er i højsædet – en camp, han selv har deltaget i flere gange. Første gang for 13 år siden.- Jeg husker, at jeg var en møgunge, der elskede at spille håndbold. Jeg fik nogle fantastiske venner og også en rigtig god læring. Det nytter ikke noget bare at være en dygtig håndboldspiller – man skal også opføre sig ordentligt, siger Mathias Gidsel, der til daglig spiller i tyske Füchse Berlin. Viola Mai Starfeldt træner nu håndbold flere gange om dagen i Skjern, hvor også de to stjerner, Mikkel Hansen og landsholdsspilleren Mie Højlund, er med som trænere. Men i hallen ved Dejbjerglund Efterskole er det Gidsel, der trækker al opmærksomhed.- Jeg synes, han er en god træner, og han er meget rundt omkring og kigger på alle. Det synes jeg er meget godt, siger Viola Mai Starfeldt, der har spillet håndbold i syv år.Det er tredje gang, at hun er med på Feel Good Campen, der slutter lørdag.
- Flere tog akut aflyst af signalproblemeron 1. juli 2025 at 15:30
GoCollective kan i øjeblikket ikke køre tog på flere strækninger grundet signalproblemer.Sådan skriver togoperatøren i en besked til alle passagerer. Det gælder strækningerne Struer-Thisted, Struer-Langå og Holstebro-Herning. Det er fejl på Banedanmarks signaler, der er årsag til aflysningerne. GoCollective forsøger at finde andre løsninger for at få deres passagerer frem. Vi opdaterer løbende med seneste nyt i livebloggen herunder.
TV Syd
- Varsler om voldsomt vejr: Rammer onsdag aftenon 1. juli 2025 at 18:44
Efter en massiv varme tirsdag, er der endnu mere voldsomt vejr på vej onsdag aften, hvor Syd- og Sønderjylland bliver ramt af lokale skybrud, torden, hagl og kraftige vindstød, varsler DMI.
- Frida reagerer på Simon Kofoed Larsens endelige dom: – Jeg gjorde det for os alle sammenon 1. juli 2025 at 15:57
Vestre Landsret valgte tirsdag at stadfæste byrettens dom og idømme 26-årige Simon Kofoed Larsen forvaring. Offeret Frida så sin gerningsmand i øjnene, da han modtog sin endelige dom.
- Årets varmeste temperatur målt i Sønderjyllandon 1. juli 2025 at 15:24
Tirsdag blev officielt årets hidtil varmeste dag og den højeste temperatur blev målt ved DMI’s station i Store Jyndevad.
- Tre nye ruter åbner i Billund Lufthavnon 1. juli 2025 at 14:42
Højsæsonen i Billund Lufthavn er skudt i gang med åbningen af tre nye ruter.
- 18-årige Signe leverer årets første høst: – Far havde brug for hjælpon 1. juli 2025 at 14:15
Den 30. juni kom årets første høst i hus. Den er tidligt på den og kommer fra Sønderjylland.
- Forældre idømt fængsel for bortførelse af deres egne børnon 1. juli 2025 at 13:12
Ved Retten i Kolding tirsdag blev en 40-årig syrisk mand og en 38-årig syrisk kvinde dømt, efter ægteparret var tiltalt for at have bortført deres to børn.
- 15-årig sigtet for at påsætte seks brande – sådan kom politiet på sporet af hamon 1. juli 2025 at 11:01
Syd- og Sønderjyllands Politi fastholder sigtelsen for seks brandstiftelser mod en 15-årig.
- Knivstikker er fortsat på fri fod – nu udvider politiet eftersøgningenon 1. juli 2025 at 10:21
Den 22. marts blev en person stukket med kniv på Kongevej i Tønder. Kort efter meddelte politiet, at de havde en formodning om knivstikkerens identitet, men alligevel er han fortsat på fri fod.
- Lokal skole får tidligere minister som ny rektoron 1. juli 2025 at 9:38
Designskolen Kolding har udpeget Carina Christensen, der har en fortid som politiker hos Det Konservative Folkeparti og tre ministerposter, som ny rektor.
- Værkstedsejer fængslet: Manipulerede forureningsudstyr i flere hundrede køretøjeron 1. juli 2025 at 9:16
En værkstedsejer har fået en bøde på én million kroner samt fængselsstraf for at have manipuleret med forureningsbegrænsende udstyr.
- Inden ferien i Varde tegnede han 14 livsforsikringer på sin kone, der blev fundet død i sommerhuson 1. juli 2025 at 8:32
En ny britisk dokumentar handler om en af de mest spektakulære britiske drabssager i nyere tid. Den startede i et dansk sommerhus.
- By ramt af serieindbrud med mærkværdig detalje: – Ikke noget vi ser hver dagon 1. juli 2025 at 7:56
En stribe indbrud i lejligheder i Sønderborg har siden fredag fundet sted. Politiet formoder, at der er tale om samme gerningsmand, da et ‘specielt modus’ går igen ved alle indbrud.
- Voldtægtsmand håbede på otte års fængsel – nu skal han sidde på ubestemt tidon 1. juli 2025 at 7:11
Vestre Landsret har tirsdag besluttet at stadfæste byrettens dom og idømme 26-årige Simon Kofoed Larsen forvaring.
- Blandt verdens største: Michael forventer, at kæmpefigur vil få flypassagerer til at spærre øjnene opon 1. juli 2025 at 6:30
Legoland har præsenteret en kæmpe minifigur, som en del af næste års nye attraktion. Figuren kommer til at rage ni meter op i vejret, hvilket gør den svær at overse og til en af verdens største minifigurer.
- Seriesvindler snød sig til betalingskort og smykker i fem byer – nu er dommen faldeton 1. juli 2025 at 6:09
En 34-årig mand fra Vejle, der gennem juni stod bag syv forskellige kontaktbedragerier eller forsøg derpå, er blevet sendt i fængsel.
- Derfor bruger Mogens og Bente en uge af deres sommerferie på at arbejde 54 timeron 1. juli 2025 at 6:04
Danmarks største idrætsfestival er i gang. Når en by indtages af ca. 22.200 deltager og over 50.000 gæster, så kræver det en plan, der er Egon Olsen værdig.
- Stor brand spredte sig til nabobygninger – brandvæsnet arbejder stadigon 1. juli 2025 at 4:35
En villa brød mandag i brand og skabte en kraftig røgsølje, der kunne ses på lang afstand. Branden nåede at sprede sig til naboens garage, og først sent mandag havde politiet nyt om branden.
- Frida var 12 år, da hun blev misbrugt af Simon Kofoed Larsen – nu vil hun vise ham, hvad hun kanon 1. juli 2025 at 4:00
Simon Kofoed Larsen er kendt skyldig i flere forhold af misbrug af mindreårige piger. Nu vil et af hans ofre videre i sit liv her fire år efter.
- Nu skal storkeungerne have navne – hvad synes du, de skal hedde?on 1. juli 2025 at 3:00
Det viser sig, at de fem storkeunger i Smedager er to hunner og tre hanner. De skal have navne, og du kan nu give dit bud på, hvad de skal hedde.
- Missing People starter ny eftersøgning af Clauson 30. juni 2025 at 19:12
Missing People har startet en ny eftersøgning af den forsvundne 58-årige mand Claus.
TV Øst
- Sommervejret afbrydes: DMI varsler torden, skybrud og haglon 1. juli 2025 at 18:01
- Efterlyst 13-årig pige fundet i god beholdon 1. juli 2025 at 17:20
- Omstridt varmeselskab får medvind: – Der er ingen vindere i den her sagon 1. juli 2025 at 17:02
Beslutningen om at redde konkurstruet varmeselskab mødes af blandede følelser til retsmødet
- Danmarks største børnefestival er i gangon 1. juli 2025 at 15:52
- Kunstner aflyser på Vilde Vulkaner grundet dødsfaldon 1. juli 2025 at 14:37
- Nykøbing FC henter fem millioner kroner fra investoreron 1. juli 2025 at 14:19
- Højesteret løslader ung mor sigtet for drab på nyfødton 1. juli 2025 at 13:34
Der er ikke bestyrket mistanke om, at sydsjællandsk kvinde er skyldig i manddrab mod sit nyfødte barn.
- T. Rex-skelet fordobler besøgstal på museumon 1. juli 2025 at 12:47
- Cirkus Arena fejrer dobbelt-jubilæum i Næstved i dagon 1. juli 2025 at 12:24
- Pas på – to biler er kørt sammenon 1. juli 2025 at 11:46
TV2 Nord
- Lander kæmpe millionordre fra det amerikanske militæron 1. juli 2025 at 19:00
Det er ikke kun i Danmark, at der skal brændes milliarder af i oprustningens navn. Også verdens førende militærmagt, USA, åbner for tiden for den helt store tegnebog – og det kommer nu den nordjyske virksomhed MyDefence til gode. Den amerikanske hær har således lagt en ordre hos nordjyderne med hovedsæde i Nørresundby, der får millionerne til at trille ind på kontoen. Her er man nemlig blevet enige med USA’s tropper om at levere antidroneløsninger for svimlende 26 millioner dollars – godt 165 millioner kroner. MyDefence er blevet et glohedt globalt navn siden 2024, fordi de i takt med droners stigende rolle i krigsførelse samtidig har udviklet en teknologi, der kan standse droner, før de gør skade. – Vi har nået det her niveau, fordi vi udvikler og producerer løsninger, der lever op til behovene i frontlinjen og kravene fra nogle af verdens mest krævende forsvarsstyrker, og vi gør det med en hastighed og fleksibilitet, som markedet efterspørger, lyder det fra administrerende direktør Dan Hermansen. Hør mere fra Dan Hermansen herunder:
- Brand i kæmpeovn – igenon 1. juli 2025 at 18:34
Tirsdag aften klokken 20.12 blev Nordjyllands Beredskab kaldt til en brand på Aalborg Portland.Indsatsleder Anders Brosbøl fortæller, at der var tale om brand i et stort tandhjul i en cementovn. Ovnen er meget lang, måske 50 meter gætter indsatslederen på, og den kører uafbrudt hele året. Tandhjulet drejer ovnen, hvor der brændes råmateriale til cement.- Det er sket før, at der går ild i den, fordi noget i ovnen bliver for varmt. Der begyndte at stå flammer ud fra tandhjulet, og de kunne ikke selv kontrollere det længere, derfor blev vi tilkaldt, siger Anders Brosbøl.Ovnen skulle slukkes stille og roligt, for den var fyldt med materiale og skulle køre videre for ikke at brænde sammen. Derfor foretog beredskabet sammen med de ansatte en løbende slukning, hvor der kontrolleret blev hældt lidt vand på ad gangen for ikke at gøre skade på ovnen.Branden er nu slukket. Det tog ifølge indsatslederen omkring en time. Om ovnen har taget skade, ved man ikke endnu. Ovnen skal lukkes ned, men det tager omkring 24 timer, fordi den skal køle ned. Bagefter kan man få håndværkere til at se på eventuelle skader.
- Disse tegn er hun opmærksom påon 1. juli 2025 at 18:30
Tirsdag har været årets hidtil varmeste dag, og de høje temperaturer og ikke mindst det høje UV-indeks kan have stor betydning for vores velbefindende. Det ved de hos Borgerens Faste Team i Frydendal, der tirsdag havde en ekstra opgave, når det kom til plejen af de ældre og udsatte borgere. – Vi har fokus på, at vi har en del skrøbelige borgere her i vores team i Frydendal. Vi snakker om vigtigheden af god ernæring og af væske. Så det er vi lige særligt obs på her i starten af vagten, siger hjemmesygeplejerske Line Hyldahl.Ifølge hende er det allervigtigste i varmen – væske. – Vi gør en dyd ud af at være meget opmærksomme på det og få serveret noget mere væske for de borgere, som vi kommer hos, så det ikke ender ud i, at de bliver dårlige, siger hun. Varmen gør, at vi sveder mere, og derfor er der en risiko for at blive dehydreret, hvis man ikke er opmærksom på at få nok væske. Både generelt og for de ældre, som Line Hyldahl kommer ved, betyder dehydrering, at der er risiko for fald, hukommelsessvigt, delir, hvor man bliver konfus, og generelt at blive dårlig. For Lines team kan den pludselige og meget høje varme betyde flere akutte kald fra borgere, der har det skidt.- Vi skal drikke mellem 1,5 og to liter, og det kan være svært, hvis man ikke er vant til det. På plejehjemmet Sirius har de i dag lavet slushice til de ældre for at få mere væske ned, siger Line Hyldahl.Selvom hjemmesygeplejerskerne har travlt, forsøger de også at huske hinanden på, at der skal drikkes vand på arbejdet, og så skiftes de til at give is på varme, travle dage.Du kan høre interviewet med Line Hyldahl her:
- Kassevogn væltet på hovedvej – spor spærreton 1. juli 2025 at 18:27
Tirsdag aften er der sket et trafikuheld på Rute 13 fra Viborg mod Støvring. Uheldet er sket mellem Aalestrup og Binderup.Derfor er et spor spærret.Vejdirektoratet skriver klokken 20, at uheldsstedet ikke er sikret. Nordjyllands Politi oplyser, at der er tale om et solouheld, hvor en kassevogn er væltet om på siden. Ingen personer er kommet til skade.
- Hegnet er væltet: Nibe Festival skudt i gangon 1. juli 2025 at 18:07
Nibe Festival er tirsdag klokken 18 skudt i gang, da ‘hegnet blev væltet’.Massevis af festivalgæster havde stillet sig i kø for at få de bedste pladser i campingområdet, og der blev spurtet om kap, da klokken slog 18.Musikprogrammet starter onsdag til middag, og festivalen varer frem til søndag.I artiklen her kan du se, hvordan kampen om pladserne gik for sig:
- Nu er hegnet væltet – kampen om pladserne er i gangon 1. juli 2025 at 17:48
Klokken 18 tirsdag blev ‘hegnet væltet’ til campingområdet på Nibe Festival. Dermed er festivalen skudt i gang. Når hegnet vælter, er der folk, der har stået i kø i timevis for at være forrest, og folk, der spurter, som gjaldt det livet, for her starter kampen om pladserne. Det er først til mølle, der gør sig gældende, når man skal finde sit campingsted for de kommende dage. Skal det være tæt på toiletterne? Tæt på baren? Eller skal der måske være plads til en hel lille camp med alle vennerne?Du kan se og høre her, hvad kampen går ud på: Musikprogrammet på Nibe Festival starter ved middagstid onsdag og strækker sig frem til lørdag omkring midnat. Campingområdet lukker på søndag.
- Varmen brager ned, men husker nordjyderne solcremen?on 1. juli 2025 at 17:00
– Vi er jo vokset op med at passe på vores hud, og man beskytter sig med solcreme, så vi har alle tre faktor 50 på.Sådan lyder det fra Laura Guldhammer Thomsen fra Hørby, som tirsdag formiddag har taget turen til Palmestranden i Frederikshavn sammen med mand og barn. Hun er langt fra den eneste, der har solcreme med i tasken til stranden i Frederikshavn.Også Michael Lund Nyborg fra Holstebro har solcreme på.- Jeg tænker meget på UV, og derfor har jeg også husket solcremen, fortæller han og indrømmer, at han ikke altid har været god til at huske det. – Det er blevet bedre med årene, og i dag har jeg faktor 30 på, siger han. UV-tjek på telefonenAllan Just og hustruen har taget turen fra hjemmet i Farsø på årets hidtidige varmeste dag til Palmestranden.- Vi er egentlig mest til stranden på vestkysten, men vi havde et ærinde i Frederikshavn, så tænkte vi, at vi ville prøve stranden her i det gode vejr, fortæller Allan Just. Med i bagagen er solcreme med såvel faktor 30 som faktor 50.Og det er afhængigt af UV-indekset, hvilken faktor der kommer op af tasken.- Vi har en app på telefonen, så vi kan følge med i UV-indekset, og så smører vi os ind i solcreme indtil flere gange om dagen i faktor 50 eller i faktor 30, hvad der nu passer, forklarer Allan Just, der tilføjer, at han kan se tirsdag formiddag, at UV-indekset er moderat, men man senere kan forvente UV op på syv. – Det har vi fokus på, for vi skal jo nødigt rende ind i noget hudkræft og nogle forskellige andre dårlige domme, så det prøver vi at passe meget på med, siger Allan Just. Har selv været forbrændtJacob Christiansen har også solcremen med på stranden i Frederikshavn – og det er særligt børnene, han har i tankerne, når der bliver smurt tykt på i solen.- Og så får de solhat på, og vi tænker også meget på at give dem t-shirt på så meget, som det kan lade sig gøre, siger Jacob Christiansen, der sammen med hustruen og to børn har taget turen fra Odense til Frederikshavn for at holde ferie hos svigerfaren.Jacob Christiansen glæder sig over, at der i dag er så meget viden om solens farlige stråler, for det var der ikke i samme omfang, da han var barn.- Dengang var det ikke noget, man tænkte så meget over, og jeg har som barn faktisk fået en del forbrændinger, siger han.
- Døde duer og rådden salat giver sur smiley til pizzeriaon 1. juli 2025 at 16:01
For anden gang på omkring en måned har Natalie Pizzabar, som ligger tæt på Jomfru Ane Gade, fået en sur smiley.Første gang blev der fundet levende små dyr i mel og snavs og fedtet belægning ved grillplade og friture. Siden har en kunde kontaktet Fødevarestyrelsen, hvilket fik dem til at møde op igen i begyndelsen af juni. Her blev der fundet rådden salat, rester af ældre dato med for høj temperatur og døde duer ved en trappenedgang til kølerummet.TV2 Nord har talt med pizzeriaet, som oplyser, at den rådne salat stod der, fordi det skulle smides ud og bøtten vaskes. Derudover er der nu rettet op på tingene, så det for eksempel sikres, at duerne ikke får adgang til trappen. Du kan læse mere her:
- Halvspiste, døde duer og rådden salat: Pizzeria får anden sure smileyon 1. juli 2025 at 16:00
‘Virksomheden har tre til fire døde/halvspiste duer ved deres trappenedgang til kølerum i baggården, duerne kan ses, når døren åbnes til baggården, hvilket tiltrækker rotter.’ Det er blot en af de anmærkninger, som Fødevarestyrelsen har konstateret hos Natalie Pizzabar, som ligger tæt på Jomfru Ane Gade. Ifølge en kontrolrapport blev der i begyndelsen af juni fundet rådden salat, produktrester af ældre dato, skinke, oksekød og pepperoni som havde en for høj kernetemperatur og generelt manglende rengøring. En eller flere af disse overtrædelser havde fået en kunde til at henvende sig til Fødevarestyrelsen, som efterfølgende foretog et kontrolbesøg. Fik sur smiley en måned forinden Det er langt fra første gang, at virksomheden har fået anmærkninger for rengøring og hygiejne. Pizzabaren har nemlig fået anmærkninger for overtrædelser af fødevarelovgivningen på minimum tre ud af de seneste fire kontrolbesøg, som Fødevarestyrelsen har foretaget. Og det giver Fødevarestyrelsen mulighed for at tage skærpede sanktioner i brug under visse forudsætninger. Blot en måned forinden viste en kontrolrapport, at der var fundet ‘levende små dyr i ansamlet mel og snavs’ i et skab under kasseapparatet og en hylde under noget inventar til frituren, mens der desuden blev konstateret, at ‘belægningen på væg over grillplade og friture var meget fedtet og snavset’.Det kunne TV2 Nord fortælle ud fra den daværende kontrolrapport.Den nye kontrol medfører en gebyrbelagt opfølgende kontrol og en bøde på 5000 kroner. TV2 Nord har talt med pizzeriaet, som oplyser, at den rådne salat stod der, fordi det skulle smides ud og bøtten vaskes. Derudover er der nu rettet op på tingene, så det for eksempel sikres, at duerne ikke får adgang til trappen.
- Flere betalingskort virker ikkeon 1. juli 2025 at 15:41
Er du kunde ved Spar Nord Bank, kan du lige nu opleve, at dit kort bliver afvist.Banken oplyser på hjemmesiden og i en telefonsvarer, at den har driftproblemer.Det betyder, at kunder kan opleve, at flere slags betalingskort bliver afvist i butikker og ved hæveautomater, at man ikke kan bruge MobilePay, og at man ikke kan logge ind på netbanken.
TV2 Bornholm
- Feed has no items.
Lokale og regionale nyheder fra de TV 2-regionerne og Lokalavisen
Her finder du alle de lokale og regionale nyheder fra hele landet på et sted. Se hvad der sker i de forskellige regioner i Danmark uden at skulle hoppe rundt vidt forskellige websites.
Du kan se de seneste nyheder fra de 8 forskellige regionale tv-stationer i TV 2-regionerne. Nemlig TV2 Lorry, Tv2 Østjylland, TV2 Fyn, TV Midtvest, TV Syd, TV Øst, TV2 Nord og TV2 Bornholm.