Om herald.dk

Historien bag herald.dk

herald.dk er lavet af mig, Knut Nägele, i 2006. I år 2018 har jeg gjort herald.dk responsivt så det bedre kan læses på mobiler og på tablets.

Hvordan virker herald.dk?

Alle nyheder på herald.dk fremkommer ved at tage nyhedskildernes RSS-feeds og vise dem her på siden. Et RSS-feed er fil som mange udgivere af websites fremstiller hver gang der kommer nye nyheder på deres website. Denne RSS-fil, også kaldet et RSS-feed, indeholder et uddrag af det nyeste indhold på et website. Da RSS-feeds følger en ensartet standard for deres udformning, kan man læse disse uddrag på forskellig måde. Man kan typisk bruge en desktop- eller online-feed-læser (feed-reader), læse dem i sin browser eller læse dem på websites som herald.dk. RSS-feeds er ofte angivet med symboler for RSS eller XML og angiver hvilken URL (internet-adresse) det pågældende feed har. Vil man bruge et feed, så kopierer man det og indsætter det i sin læser.

Hvor nye er nyhederne på herald.dk?
Nyhederne på herald.dk er de nyeste tilgængelige via nyhedskildens RSS-feeds. Det vil for det meste sige, at det er de helt aktuelle overskrifter du kan se på herald.dk. I nogle tilfælde kan der dog være tale om en forsinkelse pga. caching. Overskrifterne kan blive opdateret hvis man åbner en ny side på herald.dk. Hvis den samme side på herald.dk har været åbnet i et stykke tid, kan man opdatere overskrifterne ved at trykke på en anden nyhedskategori eller simpelthen ved at opdatere browseren. Så er der mulighed for at de nyeste overskrifter kommer frem.

Hvordan kan du bruge herald.dk
På herald.dk kan du blive inspireret til at læse nye medier og bruge deres RSS-feeds. Du kan for det meste finde mediets RSS-feed ved at gå ind på dets website og så lade din browser eller et plugin finde det. Alternativt kan du google efter det specifikke RSS-feed.

Tips og svar om brugen af herald.dk

Hvordan fungerer herald.dk? Ved at fremvise såkaldte RSS-feeds som medierne selv udgiver.

Hvor nye er nyhederne på herald.dk? Nyhederne er lige så friske som hos de enkelte medier selv. herald.dk trækker nyhederne hver gang man går ind på siden eller opdaterer sin browser. Dog kan caching på herald.dk eller i mediets RSS-feed bevirke en forsinkelse.

Hvordan kan jeg gøre venner glade? Ved at anbefale herald.dk. Eksempler er, at dele et link på sociale medier (Facebook, Twitter eller andet) eller i en mail til en ven. Og vi her på herald.dk ville blive ekstra glade hvis du laver et link på din blog eller dit website.

Jeg faldt over herald.dk i Google, men fandt aldrig den nyhed jeg ledte efter? Du kan søge igen og så i søgeresultatet trykke på linket “Cached”. Så finder du det snapshot af herald.dk som Google tog da nyheden var i herald.dk. Herfra kan du så måske finde nyheden.

Arkiveres gamle nyheder ikke? Nej desværre ikke.

Hvad med forslag til forbedringer eller hvis jeg ser fejl på herald.dk? Du kontakter mig også herfra og gør samtidig mig glad. For så kan jeg rette fejlen og gøre herald.dk bedre.

Jeg kunne godt tænke mig at linke til herald.dk? Det er du mere end velkommen til. På den måde kan andre få glæde af sitet.

Hvorfor mangler der en række store medier på herald.dk? Det skyldes, at Danske Dagblades Forening er imod at RSS-feeds fra deres medlemmer bruges af andre sites uden eksplicit tilladelse. Mange af de medier der mangler har ikke ønsket at få vist deres nyheder på herald.dk. Nogle mediers manglende tilstedeværelse skyldes dog manglende RSS-feed. Sidder du på et medie der ikke er på herald.dk men godt kunne tænke dig at komme på, så kontakt mig. Det koster ikke noget at blive vist her. Dog forbeholder jeg mig retten til at sige nej hvis jeg skønner at læserne på herald.dk ikke ville sætte pris på det eller hvis det ikke er besværet værd.

Ophavsret og copyright

For alle nyhedsoverskrifter, nyhedsuddrag og nyheder på herald.dk gælder de respektive nyhedskilders ophavsret og copyright. Så hvis du vil citere nyheder på herald.dk, så følg linket til kilden og orienter dig om ophavsret og copyright.

Resten af indholdet her på herald.dk, som ikke er andre nyhedskilders overskrifter, uddrag eller nyheder, må godt citeres med kildeangivelse og angivelse af internetadressen herald.dk.

For udgivere af nyhedskilderne her på herald.dk

Vises der links til nyheder fra dit website på herald.dk (og evt. uddrag) og ønsker du ikke dette, så send mig en besked, og jeg vil fjerne disse nyheder fra herald.dk.

Som jeg ser det, så er det forbundet med fordele at få vist sine nyheder på herald.dk: Nye brugere bliver opmærksomme på jeres medie, I kan få trafik fra linket på herald.dk og der laves aktuelle links til jeres nyeste artikler hvilket af Google ses og kan forbedre jeres SEO (links fra herald.dk indeholder ikke noindex og giver derfor fuld linkværdi).

Nogle af mine andre sites

Dette er nogle af mine andre sites:

Behov for hjælp til at lave et website som herald.dk?

kontakt mig for at høre mig om mulighederne. Det er garanteret meget billigere end du tror og du behøver ikke kunne programmere:-)

Site der samarbejdes med

https://about.me/knutnaegele

Scroll to Top

Kender du til udsalg og outlets på nettet?

Snyd ikke dig selv for nedsættelser op til 70%: