Kommunikationsforum
- Feed has no items.
Statens Serum Institut
- Ny rapport: Normale forhold efter kighosteepidemi i 2023-2024on 30. april 2025 at 9:24
Statens Serum Institut har netop offentliggjort en rapport om tilfælde af kighoste i de tre seneste kalenderår. Danmark blev i 2023 ramt af en regulær epidemi, hvor særligt spædbørn og unge blev syge. I løbet af 2024 faldt antallet af tilfælde igen til normalt niveau.
- Opdaterede vacciner yder stærk beskyttelse mod nye covid-19-varianteron 25. april 2025 at 9:19
Nyt dansk studie viser, at de opdaterede covid-19-vacciner fortsat beskytter effektivt mod alvorlig sygdom og død – også over for nye virusvarianter.
- World Malaria Day: Malaria kan bekæmpes – hvis verden holder fast i samarbejdeton 25. april 2025 at 8:15
25. april er World Malaria Day – en årlig påmindelse om, at kampen mod malaria langt fra er slut. Med internationalt samarbejde og de nødvendige ressourcer kan sygdommen kontrolleres og på sigt formentlig helt elimineres.
- Næsten alle danske børn bliver vaccineret – ny temaside giver overblik over tilslutningenon 24. april 2025 at 8:34
I forbindelse med den Europæiske Immuniseringsuge lancerer Statens Serum Institut (SSI) et nyt overblik over tilslutningen til Børnevaccinationsprogrammet, hvor man kan se de nyeste tal for 2024.
- Klimahandledag: Proaktiv indsats for danskernes sundhedon 24. april 2025 at 7:32
I anledning af Danmarks Nationale Klimahandledag sætter Statens Serum Institut (SSI) fokus på de sundhedsmæssige konsekvenser af klimaforandringer, og hvordan vi i Danmark bliver bedre til at håndtere dem.
- Automatiseret overvågningssystem styrker Danmarks pandemiberedskabon 22. april 2025 at 5:31
Under covid-19-pandemien, som begyndte for fem år siden, etablerede Statens Serum Institut (SSI) et automatiseret overvågningssystem til at overvåge smitte og vaccination. Systemet gjorde det muligt at reagere hurtigt og effektivt og give adgang til tidstro data og opgørelser. En netop offentliggjort artikel fra SSI beskriver overvågningssystemet og læringspunkter, som kan danne grundlag for fremtidens infektions- og pandemiberedskab.
- Invitationsbrev øger vaccinetilslutningen for danske børnon 3. april 2025 at 7:15
Et aktivt påmindelsessystem, hvor forældre modtager invitationsbreve via e-Boks før børnevaccination, øger både tilslutningen og rettidigheden, viser en ny undersøgelse fra Statens Serum Institut. Undersøgelsen omfatter Pentavac-vaccinerne ved 3, 5 og 12 måneder samt MFR-vaccinen ved 15 måneder. Effekten er størst for de sidst givne af disse vaccinationer, viser undersøgelsen, der ikke omfatter vaccinationer til 4-, 5- og 12-årige.
- Danskerne skal sikres bedre mod farlige bakterier i brugsvandeton 2. april 2025 at 8:13
Nyt samarbejde skal dokumentere løsninger mod Legionella i danske brugsvandsinstallationer og samtidig sikre lavt energiforbrug. Nye EU-krav om energieffektivitet kan utilsigtet skabe bedre vækstbetingelser for legionellabakterier.
- Forskere kortlægger genetikken bag evne til at styre saltbalancenon 1. april 2025 at 6:27
Et nyt studie ledet af Statens Serum Institut (SSI) og Rigshospitalet har kortlagt 31 genvarianter, der har betydning for kroppens evne til at regulere saltbalancen. Resultaterne giver ny indsigt i, hvordan en lille kirtel i hjernen spiller en central rolle.
- Nyt studie: Graviditet med diabetes kan påvirke barnets hjerteon 31. marts 2025 at 8:22
Et omfattende dansk forskningsprojekt viser, at babyer født af mødre med diabetes har små forskelle i hjertets opbygning, som muligvis kan øge deres risiko for hjertesygdom senere i livet.
- To listeriaudbrud kobles til dansk fiskeproducenton 31. marts 2025 at 7:36
De seneste syv år er mindst 27 personer i Danmark og fem i udlandet blevet ramt af en invasiv listeriainfektion, der stammer fra fiskeprodukter fra virksomheden Polar Salmon Hjerting Laks.
- Influenza – Høj tilslutning og ny vaccine har beskyttet de sårbareon 28. marts 2025 at 7:56
Influenzasæsonen 2024/2025 har været en af de mest intense i mange år. Heldigvis har en høj tilslutning til influenzavaccination samt introduktionen af en ny, mere effektiv vaccine bidraget til at beskytte de mest sårbare grupper.
- Kurven er knækket: Influenzasmitten falder for anden uge i trækon 19. marts 2025 at 9:37
Nu daler tallene efter en vinter med udbredt smitte. Statens Serum Institut (SSI) vurderer, at influenzasæsonen går mod sin afslutning, men advarer mod at slippe forsigtigheden for tidligt.
- SSI-direktør fem år efter ’patient 0’: Pandemien har rustet oson 26. februar 2025 at 7:00
Da en hidtil ukendt virus dukkede op, fulgte en dramatisk og ressourcekrævende tid, der samtidig gav vigtige erfaringer.
- Nyt projekt skal styrke den nationale infektionsovervågningon 6. februar 2025 at 13:19
Projektet UpSurvDK skal bidrage til en styrket overvågning af smitsomme sygdomme i Danmark. Gennem standardisering og nye procedurer skal der skabes større indsigt og forbedret responstid i sundhedssektoren.
- Spildevand giver indsigt i kommende covid-indlæggelseron 5. februar 2025 at 8:40
Forskere på Statens Serum Institut (SSI) har udviklet en avanceret statistisk model, der kan estimere antallet af patienter indlagt på grund af covid-19 op til to uger frem. Modellen kombinerer spildevandsdata med andre overvågningsdata og kan give et billede af den aktuelle og kommende sygdomsbyrde.
- Danske forskere identificerer fire nye arter af tuberkuloselignende bakterieron 16. januar 2025 at 8:52
Nye fund af bakterier fra historisk samling er et vigtigt skridt i forståelsen af såkaldte atypiske mykobakteriers rolle i sygdom. Fundet understreger værdien af Statens Serum Instituts (SSI) historiske stammesamling.
- Projektet “Virusmåling i Danmark” har forberedt Statens Serum Institut på den næste pandemion 10. januar 2025 at 13:09
Efter næsten to år lukker projektet “Virusmåling i Danmark”. Ved hjælp af SSI’s webapp og selvpodninger har projektet bidraget med vigtig viden om, hvordan et kommende beredskabssystem kan se ud.
- Forbrugerdata skal styrke kampen mod fødevarebårne sygdommeon 20. december 2024 at 12:21
Et nyt projekt på Statens Serum Institut (SSI) vil anvende forbrugerdata fra betalingstransaktioner og kvitteringer til at finde kilder til fødevarebårne sygdomme. Målet er færre sygdomstilfælde og en styrket fødevaresikkerhed.
- Millionstøtte til AI-drevet forskning i blodforgiftningon 20. december 2024 at 12:10
Et nyt forskningsprojekt på Statens Serum Institut, der skal forbedre forebyggelsen og behandlingen af blodforgiftning blandt ældre, har modtaget 5,3 millioner kroner i støtte. Forskerne vil gøre brug af kunstig intelligens i deres arbejde.
- Juleprognose: Covid-19-smitten er stabil, mens influenza og RS-virus ventes at stigeon 20. december 2024 at 6:19
Covid-19 er på et væsentligt lavere blus end sidste år. Til gengæld er smitten med influenza og RS-virus stigende, og Mycoplasma er også på spil.
- Borgerne har fået besked om opbevaring af blodprøver på SSIon 17. december 2024 at 12:10
Statens Serum Institut (SSI) er i mål med at underrette de borgere, som Danmarks Nationale Biobank opbevarer diagnostiske prøver fra. Fra 2025 vil borgerne løbende få brev, når SSI modtager prøver fra dem.
- Ny animationsfilm: Derfor opbevarer biobanken prøver fra dig on 17. december 2024 at 10:20
Animationsfilm om opbevaring af prøver i biobanken
- Ny forskning: Gravide, der stopper med antidepressiv medicin, oplever færre helbredsproblemer hos deres nyfødteon 12. december 2024 at 15:30
En ny algoritme udviklet af Statens Serum Institut kaster lys over, hvordan antidepressiv medicin påvirker nyfødte. Resultaterne viser blandt andet, at kvinder, der stopper med antidepressiv medicin under graviditeten, har færre indlæggelser af deres nyfødte.
- Sæsonen for influenza og RS-virus er nu starteton 11. december 2024 at 12:42
Smitten med influenza og RS-virus er stigende, viser tal fra Statens Serum Institut (SSI), som forventer, at smitten vil stige i de kommende uger.
OLFI
- Feed has no items.
Journalisten
- Amanda graver i influenters løgne: Ansvaret stopper ikke ved demby Anna Sol Jørgensen on 14. maj 2025 at 10:52
Udadtil så alt ud til at være gået godt, da den famøse influent Fie Laursen havde fået en såkaldt Brazilian butt lift-operation i Tyrkiet.Men bag de glitrende opslag og den nye bagdel gemte sig en helt anden side af historien: At Fie Laursen var i store smerter efter den otte timer lange operation og fik Indlægget Amanda graver i influenters løgne: Ansvaret stopper ikke ved dem blev først udgivet på Journalisten.
- Analytiker kalder det for et ”bullshit-argument”, at DR ikke vil betale hamby Sebastian Goos on 14. maj 2025 at 6:01
Hvis du beder nogen om at udføre et stykke arbejde, skal vedkommende så have betaling for det?Så enkelt mener USA-analytiker, radiovært og freelancer Mirco Reimer-Elster, at man kan stille hans sag op.På sociale medier delte han mandag en korrespondance, han har haft med ’P1 Morgen’, hvor radiokanalen forleden skrev:”Kan du lokkes med her til morgen Indlægget Analytiker kalder det for et ”bullshit-argument”, at DR ikke vil betale ham blev først udgivet på Journalisten.
- TV 2 Fyn går til kamp mod tendens, der ”bør få alle alarmklokker til at ringe”by Kerstin Bruun-Hansen on 13. maj 2025 at 13:13
Sofavælgere er ikke et isoleret fynsk problem, men ikke desto mindre er det et problem, der bør bekymre både politikere, medier og borgere.Det mener de i hvert fald på TV 2 Fyn, som i dag har søsat en kampagne for at sætte fokus på den faldende valgdeltagelse ved de seneste tre kommunalvalg.Problemet viste sig især Indlægget TV 2 Fyn går til kamp mod tendens, der ”bør få alle alarmklokker til at ringe” blev først udgivet på Journalisten.
- Studieture og konference vil gøre op med ”landet, alle børn kender”-journalistikby Anna Sol Jørgensen on 13. maj 2025 at 8:18
De fleste husker dem nok stadig. Støttesangene til Afrika fra 1985, hvor Afrika blev lovet bedre dage, hvis bare den vestlige verden gav en hånd med.Men selv om sangteksten er 40 år gammel, lever idéen om, at det afrikanske kontinent og dets indbyggere skal reddes af den vestlige verden, formentlig stadig hos en del. Journalistik Indlægget Studieture og konference vil gøre op med ”landet, alle børn kender”-journalistik blev først udgivet på Journalisten.
- Rosalinas personlige ADHD-fortælling slår lytterrekord – men især én reaktion undrerby Kerstin Bruun-Hansen on 13. maj 2025 at 5:48
Hvor er du modig!Den reaktion er journalist Rosalina Krøyer igen og igen blevet mødt med, siden hun i april udgav serien ’Mig minus medicin’ på Zetland.I de to afsnit, der foreløbigt er udgivet i serien, gennemfører den 26-årige journalistpraktikant et eksperiment, hvor hun efter 10 år på ADHD-medicin droppede medicinen i to uger for at Indlægget Rosalinas personlige ADHD-fortælling slår lytterrekord – men især én reaktion undrer blev først udgivet på Journalisten.
- TV 2-direktør og journalist bliver trukket i landsrettenby Anna Sol Jørgensen on 12. maj 2025 at 10:32
Det er fem år siden, TV 2 sendte dokumentaren ’Plejehjemmene bag facaden’.Men efterspillet er ikke slut endnu, selv om TV 2-direktør Anne Engdal Stig Christensen og journalist Michael Bech i sidste uge i Retten i Odensen blev frikendt for krænkelser af privatlivets fred for to demensramte beboere, der medvirkede i dokumentaren.Nu trækker Statsadvokaten nemlig sagen Indlægget TV 2-direktør og journalist bliver trukket i landsretten blev først udgivet på Journalisten.
- Budskab Live – lytternes dilemmaer direkte fra Kommunikationsdagenby Marie Nyhus on 9. maj 2025 at 10:25
Her kan du også finde ’Budskab’: Apple | Podbean | SpotifyVært og redaktør: Marie Nyhus. Lyd og teknik: Rakkerpak Productions. Klip og lydmix: René Slott. Musik: Christian Schødts-Sørensen 9.maj: Budskab Live – lytternes dilemmaer direkte fra Kommunikationsdagen”Sig sandheden” er et mantra for mange kommunikatører, men det er ikke altid så enkelt. Skal man for eksempel fortælle Indlægget Budskab Live – lytternes dilemmaer direkte fra Kommunikationsdagen blev først udgivet på Journalisten.
- Danske Medier går til angreb på ny rapportby Anna Sol Jørgensen on 9. maj 2025 at 7:37
Der er nærmest tale om ny vin på gamle flasker, når tre forskere fra Roskilde Universitet i en ny rapport til Kulturministeriet konkluderer, at public service-medier og private medier styrker hinanden.Sådan lyder det fra hovedforfatter på rapporten Kim Christian Schrøder, professor ved Roskilde Universitet:”Vi har egentlig ikke fundet ud af noget nyt,” siger han og Indlægget Danske Medier går til angreb på ny rapport blev først udgivet på Journalisten.
- Pavens gravsten vækker forargelse: ”En fejl på så mange måder”by Lisa van der Maat on 9. maj 2025 at 6:22
”F R A NCISC VS”.Sådan står der på den fornyligt afdøde pave Frans’ gravsten, og siden er det ikke gået stille for sig omkring den religiøse faders hvileplads.Opmærksomheden omkring pavens død synes nemlig nu at være afsporet af en forargelse for placeringen af bogstaverne på den helliges gravsten, som en typografiekspert i New York Times Indlægget Pavens gravsten vækker forargelse: ”En fejl på så mange måder” blev først udgivet på Journalisten.
- Vejleder: Praktikanter er bedre til at komme væk fra skrivebordetby Sebastian Goos on 8. maj 2025 at 10:47
Journalistik er grundet alt fra teknologisk udvikling til vagtplaner og decideret magelighed i højere grad blevet et skrivebordsjob, hvor man fra kontorets trygge rammer kan ringe det meste hjem fra alle verdens hjørner.Men når de studerende år for år dukker op til Politikens stand ved praktikantmessen, går ét spørgsmål altid igen: ”Kommer man meget ud?”Og Indlægget Vejleder: Praktikanter er bedre til at komme væk fra skrivebordet blev først udgivet på Journalisten.
Landbrugsavisen
- Feed has no items.
DenOffentlige.dk
- Feed has no items.
Medietrends
- Feed has no items.
IT-Branchen
- Feed has no items.
KL
- Feed has no items.
Nyheder fra kulturmagasiner - hovedsageligt om kunst og litteratur
Her kan du finde de seneste nyheder fra en række forskellige danske kulturmagasiner. Hovedsageligt er der kunstmagasiner og litteraturmagasiner.
Kender du nogle relevante magasiner som opdateres med nyheder jævnligt, så giv mig besked.